KÜRATÖR:
Selen Ansen
KÜRATÖR:
Deniz Artun
KÜRATÖR:
Hülya Bilgi
KÜRATÖRLER:
Şeyda Çetin, Ebru Esra Satıcı
KÜRATÖRLER:
Catherine Milner, Károly Aliotti
Ücretsiz etkinlik
Süre
120 dak.
Mecra
Zoom
Mâziyi Korumak sergisinde yer alan pişmiş toprak figürinlerden esinlenen bu atölye, katılımcıları, insanoğlunu tarih boyunca kutsal nesneler yapmaya iten içgüdüyü düşünmeye davet ediliyor.
Seramik sanatçısı Mesut Öztürk atölyede bizlere, kendimizin daha iyi bir versiyonuna yaklaşmamızı sağlayacak sözde kutsal heykelcikler yapmak konusunda yol gösterirken, tarih boyunca figürinlerin yüklendikleri sembolik anlamları örnekler üzerinden irdeleyecek.
Malzeme listesi: Havayla kuruyan kil
Katılım ücretsizdir.
Çalışma dili Türkçedir.
Uygulayıcı: Mesut Öztürk
Mesut Öztürk
Mesut Öztürk lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, yüksek lisansını da İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Tarihi Teorisi ve Eleştirisi Bölümü’nde politik yapılanmaların gecekondu mahallelerinin gelişimiyle olan ilişkisini incelediği teziyle tamamladı. Bir süre mimar olarak görev yaptıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Kent çalışmaları üzerine doktorasını yarıda bırakarak seramik pratiğine yöneldi. Şimdilerde, 2019'da başlattığı Halka Vazo serisi üzerine çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. Öztürk, sanatsal veya akademik çalışmalarında kolektif bilincin ve emeğin ürünü olan, anonimleşmiş, sosyolojik ve antropolojik okumalara da izin veren insan üretimlerini araştırmayı amaçlıyor. Çok aşina olunduğu için sır