Doğrusal Zamanda Yer Almayan Bir Kutlama: Analog Kolaj Atölyesi
Süre
120 dak. (toplam 240 dak.)

Kibele Yarman’ın Mâziyi Korumak sergisi için tasarladığı atölyede katılımcılar, MÖ 6. bin yıldan 20. yüzyıla kadarki zaman aralığında yer almış bir kutlamayı hayal ederlerken, farklı görsel montaj teknikleri kullanarak sergide yer alan eserlerden oluşan bir kompozisyon yaratacaklar.

Atölyede kesmek, yapıştırmak, dikmek, delmek, çizmek, üzerini boyamak, şiir yazmak ve diğer tüm iz yaratma teknikleri serbest. Atölye sonunda yaratılan kompozisyonların orijinal boyutunda numaralandırılmış bir baskısı katılımcılara ulaştırılarak bu kolektif üretim belgelenecek.

Katılımcılar her yaş grubundan ve her alandan olabilir, ancak kontenjan 12 kişiyle sınırlı. Katılmak için, hayal ettiğiniz, zamanda yolculuk yaparak katılmak istediğiniz kutlama düşüncesini, bu atölyeye neden katılmak istediğinizle birlikte kısa bir paragraf olarak yazıp kayit@mesher.org adresine gönderebilirsiniz.

Katılım ücretsizdir.
Çalışma dili Türkçedir.

Kibele Yarman
Eren Su Kibele Yarman 2012’de Bilkent Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nde lisansını, 2015’te de New York’taki School of Visual Arts’ın Tasarım Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmalarını 2019’den bu yana Ortadoğu Teknik Üniversitesi Yerleşim Arkeolojisi Bölümü’nde sürdürüyor. İşleri aralarında School of Visual Arts Gramercy Gallery (ABD, 2014) ve Augsburg Üniversitesi Tasarım Fakültesi’nin de (Almanya, 2017) bulunduğu kurumlarda düzenlenen uluslararası sergilerde yer aldı. Sanatçının European Design Awards, American Institute of Graphic Arts, Graphis, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu gibi kurumlardan İhap Hulusi Görey Özel Ödülü de dahil olmak üzere ödülleri bulunuyor. Sanat ve kültür alanında yoğunlaşan tasarım pratiğini 2015 yılından bu yana New York Times, The Economist, The Atlantic, Medium, Slate gibi uluslararası yayınlar; Calling Mag ve Sabitfikir gibi yerel yayınlar; W.W. Norton, Koç Üniversitesi Yayınları, Timaş, Notos gibi yayınevleri ve Studio-X Istanbul, SALT gibi sanat kurumları ve benzerleri için iş üreterek sürdürüyor.